Om kakor (cookies)

En kaka (cookie) är en liten textfil som lagras på din dator när du besöker en webbplats. Kakan används för att skilja på olika användare och presentera rätt information till rätt användare. Det finns två typer av kakor; permanenta och tillfälliga kakor.

Vi använder både permanenta och tillfälliga kakor på kapan.se

  • Vi använder permanenta kakor bland annat för att komma ihåg om du godkänner alla eller bara nödvändiga kakor. Kakan lagras i din dator och du måste ta bort den manuellt
  • Vi använder tillfälliga kakor för att hålla reda på och känna igen din webbläsare. De gör att du kan använda olika tjänster på vår webbplats. Tillfälliga kakor lagras inte i din dator, de försvinner när du stänger din webbläsare.

Du kan ändra inställningar för kakor i din webbläsare

I din webbläsare kan du ändra inställningarna så att du alltid får en fråga om du vill tillåta kakor eller inte när du besöker en webbplats. Om du inte tillåter att kakor lagras på din dator kommer du inte kunna använda vissa funktioner på vår webbplats eller andra webbplatser. Du kan också göra en inställning som varnar varje gång en kaka dyker upp och du får avgöra från fall till fall om du vill tillåta den eller inte. Exakt hur du gör beror på vilken webbläsare du har.

Mer information på Post- och telestyrelsens webbplats

XS SM MD LG XL