Blanketter

Ansök om att ta ut din pension och ändra återbetalningsskydd på Mina sidor

På Mina sidor kan du ansöka om att ta ut din pension. Du kan också lägga till eller ta bort återbetalningsskydd.

Logga in på Mina sidor

Om du inte har möjlighet att logga in kan du använda våra våra blanketter istället. Fyll i blanketten och skicka in den till oss. Adressen hittar du på blanketten.

Blankett Beskrivning
Ansökan om att ta ut pension från Kåpan - för dig som tillhör pensionsavtalet PA 16 (pdf, nytt fönster) På den här blanketten ansöker du om hur länge och under vilken period du vill ta ut din pension. För dig som tillhör PA16.
Ansökan om att ta ut pension från Kåpan - för dig som tillhör pensionsavtalen PA-91, PAF eller ITP-P (pdf, nytt fönster) På den här blanketten ansöker du om hur länge och under vilken period du vill ta ut din pension. För dig som tillhör PA-91, PAF eller ITP-P.
Lägg till återbetalningsskydd (pdf, nytt fönster) Lägg till återbetalningsskydd på din pension hos Kåpan.
Ta bort återbetalningsskydd (pdf, nytt fönster) Ta bort återbetalningsskydd på din pension hos Kåpan.
Särskilt förmånstagarförordnande (pdf, nytt fönster) På den här blanketten kan du välja att dina pengar ska gå till dina barn eller att hälften av dina pengar betalas till din make, maka sambo och hälften till dina barn. Vill du välja andra alternativ än ovan, till exempel fosterbarn, din före detta make, maka eller sambo, eller barn till någon av dessa behöver du kontakta oss på 060-18 75 85.
Anmälan av konto för utbetalning av pension (pdf, nytt fönster) 

Använd blanketten om du saknar bank-id, har ett svenskt konto och är över 18 år. Har du bank-id och ett konto i Sverige meddelar du ditt konto direkt på webben via swedbank.se/kontoregister.

Anmälan av konto för utbetalning av pension till bankkonto i utlandet (pdf, nytt fönster) Använd blanketten om du har ett utländskt konto som du vill att dina pengar ska betalas ut till.
Anmäl kontonummer för utbetalning av pension till omyndig (pdf, nytt fönster) Använd blanketten om du är under 18 år och vill meddela vilket kontonummer dina pengar ska betalas ut till.
XS SM MD LG XL