Gå i pension

Ansök om din pension från oss

När du ska gå i pension kan du enkelt planera och ansöka om den på Mina sidor. Om du fyllt 54 år kan du på Mina sidor planera och ansöka om din pension.

Logga in på Mina sidor

Dekorativbild på två staplar med mynt

Anmäl ditt kontonummer

Vi betalar ut alla pensioner via vår bank, Swedbank. Du behöver därför anmäla i Swedbanks kontoregister till vilket bankkonto och vilken bank du vill få dina pengar.

Läs mer om hur du anmäler ditt kontonummer

När kommer pengarna?

Pengarna kommer in på ditt konto senast klockan 9.00 på din utbetalningsdag.

Om du är född dag 1–15 i månaden betalar vi ut pengarna den 18:e. Är du född dag 16–31 i månaden betalar vi ut pengarna den 19:e. Om datumet inträffar på en helg betalar vi ut pensionen den vardag som är närmast i stället.

Pension från olika håll

Vi på Kåpan Tjänstepension förvaltar tjänstepension på det statliga avtalsområdet för dig som är eller har varit statligt anställd. Din pension kommer från flera olika håll. Pensionspengarna läggs ihop och blir din totala pension. På minPension.se kan du logga in och få en samlad bild av hela din pension.

Logga in på minPension.se

Vi drar 30 procent i skatt

Innan vi betalar ut dintjänstepensiondrar vi 30 procent i skatt. Du kan höja ditt skatteavdrag om vi är den som betalar ut mest till dig eller sänka ditt skatteavdrag om du har ett beslut från Skatteverket.

Läs mer om hur du ändrar din skatt